Enics väljer IFS för sin globala tillverkning

IFS affärssystem ska förbättra arbetsdagen för 3,300 Enicsanställda i sju länder. Foto: IFS

IFS meddelar att Enics, en av världens största kontraktstillverkare inom segmentet industriell elektronik, har valt IFS Applications i molnet för att stötta affärskritiska processer på deras anläggningar i Finland, Sverige, Estland, Slovakien, Schweiz, Kina och Malaysia.

Affärssystemet kommer att ge ökat stöd för planering och exekvering av produktionsverksamheten samt utökade möjligheter till kundsamarbete och produktlansering. IFS Applications ersätter ett gammalt affärssystem som bestod av åtta fristående installationer. Det nya, globala affärssystemet från IFS kommer att kunna stödja Enics växande verksamhet.

Med huvudkontor i Schweiz är Enics partnern för professionell elektronik inom områdena energi, industriell automation, transport, byggautomation och instrumentering. Valet föll på IFS, och inte på konkurrenten Infor, då IFS har beprövade meriter inom EMS-tillverkning och stor funktionell bredd.

– IFS-teamet, med bransch- och produktexperter, kunde påvisa stort affärsvärde i nyckelområden som tillverkning, logistik, finans och kvalitetssäkring, säger Enics CEO Elke Eckstein.

– En annan viktig faktor var det intuitiva och trevliga användargränssnittet Aurena. Med IFS som vår teknologipartner kommer vi att kunna integrera alla hörn av vår verksamhet och leverera ännu mer affärsvärde till våra kunder.

Elni Kullmer, Managing Director, IFS Nordics, kommenterar:

– Vi är mycket stolta över att teckna avtal med en av de ledande stjärnorna inom den globala högteknologibranschen. Enics komplexa och globala värdekedja är en perfekt match för vår teknologi och expertis och vi ser fram emot att leverera en omfattande ERP-plattform som harmoniserar affärsprocesser, ökar dataprecisionen och höjer effektiviteten.