Alfa Laval leverar luftkylarsystem till USA

Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Cooler. Foto: Alfa Laval

Alfa Laval har tagit en order för leverans av luftkylarsystem till en gasanläggning i USA. Ordern har ett värde av cirka 110 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen. Leverans beräknas ske under 2019.

Ordern omfattar Alfa Laval Niagara luftkylarsystem vilka kommer att användas inom två olika steg av processen. De kommer att vara en del av fryssystemet för att separera naturgasen i individuella rena komponentflöden – men också som en del av kylprocessen där dessa flöden kyls ner till naturgaskondensat och destilleras till etan, propan och butan.

– Att ha säker och tillförlitlig processutrustning är oerhört viktigt när det gäller gasbearbetning. Våra avdunstande luftkylare är erkända för sin prestanda och de uppfyller de höga krav som ställs av kunder inom gasindustrin, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen.

Propan och butan kan separeras från naturgas och därefter användas, till exempel, som råvara för petrokemianläggningar, uppvärmning av fastigheter eller som drivmedel för fordon?