Alfa Laval tecknar avtal med Orège

Foto: Alfa Laval

Alfa Laval har tecknat ett globalt kommersiellt avtal med Orège, ett franskt globalt cleantech-bolag som tillhandahåller innovativ patenterad teknik för vattenrening. Samarbetet möjliggör ett kombinerat produkterbjudande och ökad marknadsnärvaro för båda bolagen.

Alfa Laval har ett brett sortiment av produkter och lösningar inom vattenreningsområdet. En av dessa teknologier är Alfa Laval Ashbrook Simon-Hartleys bältfilterpressar vilka används för att avvattna slam som en del av den övergripande reningsprocessen i kommunala och industriella reningsverk. Med det kommersiella avtalet och samarbetet med Orège kommer Alfa Laval att kunna erbjuda en innovativ slamhanteringsteknologi, vilket ger ökad effektivitet och kostnads­besparingar i kundernas processer.

– Det gläder mig att kunna meddela att vi etablerat ett samarbete med Orège. Vi kommer nu att kunna förbättra våra kunders processer ytterligare, vilket har en positiv inverkan på både deras resultat och vår miljö, eftersom det hjälper kunderna att nå sina egna hållbarhetsmål, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen.

Samarbetet kommer att förstärka Alfa Lavals och Orèges marknadsnärvaro inom området för avvattning av slam där den gemensamt erbjudna lösningen är lämplig för både nya installationer och eftermontering.