Ford går över helt till hybridproduktion för Mondeo

Foto: Ford

För att kunna möta kundernas efterfrågan går Ford över helt till hybridproduktion av bensinmotorer till Mondeo. Ford kommer lansera 17 nya elektrifierade bilar fram till slutet av 2021 och räknar med att elektrifierade bilar kommer stå för 50 procent av den totala bilförsäljningen i Europa i slutet av 2022.

Mondeo Hybrid ökade sin andel av den totala Mondeo-försäljningen med 25 procent i Europa under de sju första månaderna i år jämfört med hela 2019. För att hålla jämn takt med kundernas efterfrågan byter Ford nu helt ut produktionen av bensinmotorer till förmån för hybridmotorer.

– Övergången till hybridproduktion för Mondeo är ytterligare ett stort steg i rätt riktning mot en mer elektrifierad framtid. För kunder som kör mindre än 2000 mil per år är Mondeo Hybrid ett smart val som erbjuder en mer allsidig lösning än diesel eller eldrift eftersom du slipper tänka på räckvidd och laddning, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa, i ett pressmeddelande.

Mondeo Hybrid drivs av en 2,0-liters bensinmotor tillsammans med en batteridriven elektrisk motor med 1,5 kWh litiumjonbatteri. Systemet växlar automatiskt mellan motorerna eller använder en kombination av båda.

Till slutet av 2021 har Ford för avsikt att lansera 17 nya elektrifierade bilar och räknar med att elektrifierade bilar kommer utgöra mer än hälften av företagets bilförsäljning i Europa till slutet av 2022.