Mölnlycke tecknar globalt IT-driftavtal med Iver

Driftsavtalet sträcker sig över 3,5 år. Foto: Iver

Mölnlycke har tecknat ett globalt IT-driftavtal med Iver. Iver ska leverera tjänster till Mölnlyckes cirka 45 verksamhetsställen i Nord- och Sydamerika, Europa, Mellanöstern, Afrika och Asien. Ivers leverans kommer bland annat innefatta drift, utveckling och förvaltning av Mölnlyckes IT-infrastruktur, system och nätverk. Iver ska även leverera säkerhets- och arbetsplatstjänster.

– I början av 2019 inledde vi en omfattande urvalsprocess för att se över våra strategiska partners inom arbetsplats, infrastruktur och säkerhet. Under upphandlingsarbetet har vi jobbat mycket med en tydlig kravställning och fokuserat på att involverade parter ska ha full förståelse för våra behov och vår strategi med tungt fokus på automatisering och självbetjäning, skalbarhet samt standardisering av tjänster. Vi hade väldigt tydliga bedömningskriterier där Iver bockade av samtliga punkter på ett tydligt och professionellt sätt samtidigt som de kunde ge ett heltäckande förslag, säger Kristoffer Ekfeldt, IT-chef Infrastructure & Operations på Mölnlycke.

– Mölnlycke är ett av Sveriges främsta och mest välrenommerade företag med en verksamhet som täcker in hela världen. Vi har arbetat nära Mölnlycke och tillsammans tagit fram ett heltäckande IT-driftavtal som ger Mölnlycke rätt förutsättningar att fortsätta utveckla sin affär med tillsammans med oss. Vi är stolta över att få Mölnlyckes förtroende och ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.