WEG Scandinavia övergår till en enda kontaktpunkt för försäljning

Foto: WEG Scandinavia

Motortillverkaren WEG har bytt försäljningsstrategi för att bättre kunna betjäna sina kunder i Skandinavien. Ändringen implementerades den 1 mars 2024 och ”representerar en omvandling från produktgruppssäljare till att erbjuda en omfattande produktportfölj via en enda kontaktpunkt”, som det heter. Företaget strävar efter att bygga starkare kundrelationer genom att tillhandahålla skräddarsydda lösningar, inklusive sina populära WEGmotion Drives-paket, för att tillgodose olika kundbehov.

. WEG ser ett behov av att hjälpa kunder med ett brett utbud av produkter, från lågspänningsmotorer till frekvensomriktare med hög spänning, och har därför valt att utbilda sitt lokala säljteam i Skandinavien om hela produktutbudet i stället för att specialisera sig på ett specifikt produktsortiment.

– WEG Scandinavia har en strategisk möjlighet att stödja regionens ambitioner för ökad energieffektivitet och produktivitet”, förklarar Anders Näzell, VD på WEG Scandinavia.

– Under årens lopp har vi identifierat en växande betoning på dessa mål, vilket driver vårt engagemang för att erbjuda lösningar som överensstämmer med våra kunders ambitioner. Genom att integrera flera WEG-produkter som kompletterar varandra blir det mer sannolikt att kunderna uppnår sina mål för energieffektivitet och produktivitet, tillägger han.

– Med denna nya försäljningsmetod blir vi bättre på att upprätthålla starka kundrelationer genom att eliminera behovet av att växla mellan säljare. Detta säkerställer sömlös kommunikation och skräddarsydda lösningar, som exakt tillgodoser individuella kundbehov, säger Anders Näzell.

Under 2023 gjorde WEG stora investeringar i sin skandinaviska filial och utökade sin personalstyrka genom att anställa ett större antal ingenjörer och utbildade fackarbetare

För att förbereda säljteamet ytterligare har WEG Scandinavia investerat i omfattande utbildningsprogram. Affärsutvecklingschefer har genomgått omfattande utbildning vid WEG:s anläggningar i Österrike och Portugal som omfattar olika produktsegment, inklusive motorer och frekvensomriktare.