ABUS på Elmia Verktygsmaskiner

ABUS Sverige Gruppen, en ledande leverantör av standardiserade lyftanordningar i Sverige, kommer att närvara på Elmia Verktygsmaskiner i maj, och deras deltagande på mässan är en nyckelstrategi för att ytterligare befästa sin position på den svenska marknaden.

Tony Wittgren, VD för ABUS Kransystem AB, kommenterar: "Vår medverkan på Elmia Verktygsmaskiner är en enastående möjlighet för oss att inte bara presentera våra senaste innovationer utan även att stärka våra band med kunder och partners.

"Med en imponerande närvaro från Kiruna till Malmö/Kristianstad och en personalstyrka på cirka 150 anställda, varav ca 80 är servicetekniker, visar ABUS Sverige Gruppen en robust förankring i den svenska marknaden. Deras årsomsättning på cirka 500 miljoner SEK och centralt placerade huvudkontor i Karlstad, komplett med utbildningsenhet och ett omfattande reservdelslager med cirka 600 artiklar, är en tydlig indikation på deras engagemang för kvalitet och kundsupport. Företaget utmärker sig inte bara för sin starka närvaro på hemmaplan utan också för sin globala räckvidd, med en närvaro i över 85 länder och en tillverkning av hög kvalitet som endast sker i Tyskland.

Deras produktportfölj sträcker sig från traverskranar, lättraverssystem, svängkranar och lättportalkranar till specialiserade lösningar som processkranar, moderniseringar, portabla aluminiumkranar, ergonomiska lyftlösningar och lyftbord. Dessutom erbjuder de en omfattande eftermarknadstjänst, inklusive serviceavtal, konditionsanalyser, generalrenoveringar och utbildningar för både traversförare och grundläggande underhåll.

ABUS fortsätter att ligga i framkant när det gäller innovation, med lanseringen av HB240S, en uppgradering av deras lättraverssortiment som kan hantera upp till 20% mer last än föregångaren HB250S. Dessutom har de introducerat ett nytt energikedjesystem specifikt utformat för lättraverser, vilket minskar risken för hängande kablar och ökar skyddet för flatkablar, vilket resulterar i en säkrare och mer pålitlig användning.

Den privata, familjeägda strukturen hos tyska huvudkontoret ABUS Kransysteme GmbH stärker deras långsiktiga strategi inom forskning, utveckling och marknadsföring, vilket skapar en dynamisk innovationskultur och garanterar att kundens behov alltid står i centrum.

"Vår närvaro på Elmia Verktygsmaskiner är en fantastisk möjlighet för oss att demonstrera vår passion för innovation och kvalitet samt att markera vår stadiga framtid, både på den svenska marknaden och internationellt," avslutar Tony Wittgren.

För att träffa ABUS, besök deras monter B05:34 på mässan.

bild