Grundfos köper danska Silhorko-Eurowater

Stärker sin ledande position inom innovativ vattenteknologi. Foto: Grundfos

Grundfos har ingått ett avtal om att köpa Silhorko-Eurowater och därmed stärka sin marknadsposition inom vattenbehandling betydligt. Förvärvet är nära kopplat till Grundfos 2025-strategi för att stärka sin ledande position inom innovativ vattenteknologi och syftar till att föregripa lösningar på världens vatten- och klimatutmaningar och därmed generellt förbättra människors livskvalitet.

– Silhorko-Eurowater har en djup förståelse för kundernas behov och en bred portfölj av lösningar och applikationer för vattenbehandling. Det kommer att ge nya kunder ett nytt värde. Förvärvet kommer att stärka Grundfos ytterligare för att hantera vattenutmaningar i global skala, säger Ulrik Gernow, koncernchef för CMO, vid Grundfos. Han fortsätter:

– Våra gemensamma värden uttrycks tydligt i ett starkt fokus på hållbarhet och kundbehov. Vi är imponerade av de resultat som Silhorko-Eurowater har skapat och de människor vi träffat i processen.

När det gäller utveckling och produktion av anläggningar för behandling av både dricksvatten och tekniskt vatten har Silhorko-Eurowater i årtionden varit en av de absoluta ledarna i Europa.

– Det är med sinnesfrid som vi överlåter Grundfos äganderätt till vårt livsverk. Då återstår det till och med på danska händer. Vi tog över företaget för cirka 17 år sedan av familjen Scherfig, som har ägt företaget sedan det grundades 1936. Vi är glada över utsikterna att bli en del av Grundfos-gruppen, säger Torben Buhl, vd för Silhorko-Eurowater.