Eitech installerar elteknik i Cinis Fertilizers nya produktionsanläggning  

Ill: Cinis Fertilizer/Link Arkitektur

Elteknikföretaget Eitech har fått uppdraget att installera elteknik i Cinis Fertilizers nya produktionsanläggning av mineralgödsel i Örnsköldsvik. Anläggningen ska tillverka mineralgödsel ur restprodukter från elbilsbatteritillverkning och massaindustrin.

 

I Eitechs uppdrag ingår ansvar för ett omfattande el- och instrumentmontage för den nya anläggningen som byggs i Köpmanholmen, beläget 25 kilometer söder om Örnsköldsvik.

 

– Vi är laddade på att bidra med vårt teknik- och processkunnande i den nya produktionsanläggningen i Örnsköldsvik. Uppdraget stärker vår position ytterligare som den främsta elinstallatören för industrin i regionen, säger Patrik Andersson, enhetschef Eitech i Örnsköldsvik, i ett pressmeddelande

 

I maj i år fick investeringen miljötillstånd och Cinis Fertilizers målsättning i projektplanen är produktionsstart av mineralgödsel redan under våren 2024.  

 

Cinis Fertilizer planerar att bygga totalt sex produktionsanläggningar fram till år 2030, och utöver anläggningen i Köpmanholmen har företaget beviljats bygglov för en anläggning i Skellefteå.