US Steel nobbar fientligt bud på 7,3 miljarder dollar

Foto: Wikimedia Commons

Ståljätten US Steel rusade 29 procent på Wall Street häromdagen efter att ha avvisat ett fientligt uppköpserbjudande från Cleveland-Cliffs på 7,25 miljarder dollar. Det uppger flera medier. Ett sådant samgående skulle skapa en koloss i branschen, men US Steel säger att de vill utvärdera flera andra alternativ.

Cleveland-Cliffs har dock bjudits in att delta i US Steels så kallade strategiska granskningsprocess. En sådan har påbörjats sedan förvärvserbjudanden strömmat in, vilka omfattar ”flera oönskade förslag om alltifrån förvärv av vissa produktionstillgångar till förvärv av hela företaget”.

Det oönskade kontant- och aktiebudet från Cleveland-Cliffs om att förvärva samtliga utestående aktier i US Steel, kommenterar de senare med orden: "US Steel har inte kunnat utvärdera förslaget ordentligt eftersom Cleveland-Cliffs har vägrat att delta i den nödvändiga och sedvanliga processen för att bedöma värderingen och säkerheten, med mindre än att U.S. Steel på förhand accepterar de ekonomiska villkoren i budet".