Ny industrimässa - Smart Manufacturing

Easyfairs Nordic lanserar ny industrimässa. Fotot: Easyfairs

I februari 2021 lanseras nya mässan Smart Manufacturing på Malmömässan, en mötesplats som för samman leverantörer, branschorganisationer och kunskapsledare med de många tillverkande företagen i södra och mellersta Sverige och Öresundsregionen. Mässan kommer att äga rum 3 – 4 februari 2021.

Fokus på Smart Manufacturing kommer att ligga på den tillverkande industrins övergång från analog till digital produktion och uppkoppling av fabriker enligt Industri 4.0. Övergripande kommer mässan att vara inriktad på smarta lösningar för digitalisering, resurseffektivisering, förebyggande underhåll och snabbt omställningsbar produktion.

– Vi ser ett stort behov och efterfrågan från branschen av kunskapsutveckling inom ämnet, där många upplever smart industri som ett mycket viktigt ämne för fortsatt konkurrens men att bristen på praktiska kunskaper och erfarenhet hindrar utvecklingen, säger Caroline Berkow, Head of Event för Smart Manufacturing på Easyfairs Nordic.

Mötesplatsen kommer bland annat att erbjuda ett stort seminarieprogram, nätverkande aktiviteter, samt utställning med ledande leverantörer i branschen som visar allt från smarta maskiner och industriell utrustning, operationell teknik, digital infrastruktur och tekniska digitala hjälpmedel. Den tidigare mässan Industrimässorna som Smart Manufacturing har sin grund i kommer att integreras in i det nya konceptet.

Easyfairs Industrimässor har under många år bjudit in södra och mellersta Sveriges tillverkande industri till Malmömässan till en bred plattform med fokus på industriella produkter. Nu förfinar man konceptet till att fokusera på framtidens uppkopplade industri och mässan delas även in i tre fokusområden: Smart Products, Smart Technology och Smart People.