Ny affärsutvecklare på Veidekke Industri

Foto: Veidekke

Sara Selegran tillträder

Som ett led i att Veidekke ska vara en heltäckande anläggningsentreprenör som leder värdekedjan från idéstadium till färdig produkt har Veidekke Industri rekryterat Sara Selegran som affärsutvecklare. Målet är att Veidekke Industri ska leva upp till ambitionen om att bidra till lönsamma och hållbara affärer genom miljömedvetna val i alla verksamheter.

Sara Selegran, som närmast kommer från NCC, börjar på Veidekke Industri i oktober med ansvar för bland annat råvaruförsörjning samt det långsiktig strategiska arbetet med utvecklade och nya platser för täkt- och asfaltetableringar. Detta är ett viktigt led i Veidekke Industris satsning på att utveckla och kvalitetssäkra sin återvinnings-, terminal-, täkt- och schaktmottagningsverksamhet.

Veidekke Industri har under det senaste året ökat sin satsning inom återvinnings-, täkt- och schaktmottagningsverksamhet genom fusionering av dotterbolagen SKÅAB, Åkersberga LBC och Kardanaxeln samt därtill förvärvet av Landvetterkrossen. Sara Selegran ska nu i sin roll som affärsutvecklare för Veidekke Industri även ansvara att kvalitetssäkra och bredda bolagets marknadsposition.

– Det ska bli väldigt roligt och stimulerande att få vara med och utveckla Veidekke Industri. Det är ett spännande bolag med höga men realistiska ambitioner och vi har en för mig personligen engagerande resa framför oss för att nå dessa mål, säger Sara Selegran.

Det är känns fantastiskt roligt att Sara valt att komma till oss. Hon är otroligt affärsmässigt kompetent och har en nyckelroll i utvecklingen av vår verksamhet och skapandet av nya affärsmöjligheter. Hon kommer därför ta plats i bolagets ledningsgrupp. Även Saras kompetens inom hållbarhet kommer att vara väldigt viktig för Veidekke Industri då jag är övertygad att vi går mot en framtid där det kommer att vara avgörande att göra miljömedvetna val och kunna erbjuda såväl lönsamma som hållbara alternativ, säger Terje Jontell vd för Veidekke Industri.