Clas Ohlson tillsätter ny koncernchef

Kristofer Tonström ny vd och koncernchef för Clas Ohlson. Foto: Clas Ohlson

Styrelsen i Clas Ohlson har utsett Kristofer Tonström till ny vd och koncernchef för bolaget. Kristofer Tonström kommer närmast från en tjänst som vd för modebolaget Filippa K.

– Clas Ohlson har byggt en stabil plattform för lönsam tillväxt och jag är mycket glad över att vi nu knutit till oss Kristofer Tonström som tillsammans med resten av vårt starka team kan fortsätta realisera vår långsiktiga plan för bolaget. I Kristofer får vi en vd med ledarskapet i fokus som kommer in med mycket energi och stora ambitioner att utveckla Clas Ohlson vidare. Jag ser verkligen fram emot vårt framtida samarbete, säger Kenneth Bengtsson, styrelseordförande för Clas Ohlson.

Kristofer Tonström är född 1979 och är civilekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Innan tjänsten som vd på Filippa K har han varit vd på Omega Pharma Nordic samt innehaft ledande befattningar inom Procter & Gamble.

– Min bild av Clas Ohlson präglas av lyskraften i varumärket, bolagets fascinerande historia och den tydliga företagskulturen. Clas Ohlson har redan nu en fantastisk position på marknaden och det ska bli otroligt spännande att tillsammans med alla medarbetare få bidra till den transformationsresa som bolaget har påbörjat, säger Kristofer Tonström.

Nuvarande vd och koncernchef Lotta Lyrå har meddelat att hon beslutat att lämna bolaget. Lotta kommer att stanna kvar i nuvarande roll under sin uppsägningstid. Därefter kommer bolagets ekonomi- och finansdirektör Pär Christiansen att ta rollen som tillförordnad vd under perioden fram till dess att Kristofer Tonström tillträder.