Stora Enso tecknar globalt fackavtal

Foto: Stora Enso

Ska upprätthålla fundamentala arbetstagarrättigheter i sina globala verksamheter

Stora Enso har tecknat ett globalt ramavtal med de tre globala fackföreningarna. Signeringsceremonin ägde rum vid den Internationella arbetsorganisationen, ILO, i Genève. Förbundsordförandena för Svenska Pappersindustriarbetareförbundet, Facket för skogs-, trä och grafisk bransch samt det finländska pappersarbetarförbundet har undertecknat avtalet i egenskap av observatörer.

Genom det globala ramavtalet som undertecknades idag kommer Stora Enso att samarbeta med de tre globala fackföreningarna för att upprätthålla fundamentala arbetstagarrättigheter i sina globala verksamheter och dotterbolag.

Vi strävar efter en arbetsmiljö där alla våra anställda behandlas rättvist och med respekt och vi arbetar kontinuerligt med att säkerställa att samtliga våra enheter uppfyller kraven. Genom att underteckna det globala ramavtalet tar vi nästa viktiga steg inom detta centrala område, säger Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström.

IndustriALL Global Unions generalsekreterare, Valter Sanches, kommenterade vid undertecknandet:

Jag gratulerar Stora Enso och välkomnar vårt nya formella samarbete som ger oss förutsättningar att upprätthålla arbetstagarnas rättigheter i företagets globala verksamhet. Jag uppmanar andra förpacknings-, massa- och pappersproducenter att följa detta exempel.