Spaljisten lägger stororder hos Automationsteknik

Projekten är en del av Spaljistens stora investeringsplan. Foto: Automationsteknik.

Spaljisten lägger en order på två högautomatiserade pack- och palleteringslösningar för 50 miljoner kronro mitt under Coronakrisen. Spaljisten fortsätter att investera för framtiden genom att beställa två supermoderna pack- och palleteringslösningar från Automationsteknik. Genom dessa investeringar kommer Spaljisten att kraftigt utöka sin produktionskapacitet både på köks- och garderobsfronter.

Projekten är en del av Spaljistens stora investeringsplan för att kraftigt utöka sin
kapacitet och kapabilitet. Målet med investeringsplanen är att ytterligare stärka
Spaljistens position som en av världens ledande tillverkare av fronter till köks- b och möbelindustrin. Projekten startar nu i juni 2020, med leverans under Q1 respektive Q3 2021.

– Automationsteknik har ett långt och framgångsrikt partnersamarbete sedan många år tillbaka, säger Florim Albborn, vd för Spaljisten.

– Tillsammans fortsätter vi att utveckla våra verksamheter när det gäller lönsam tillväxt och konkurrenskraft på marknaden. Det är den enskilt största affären för Automationsteknik genom tiderna och med detta säkerställer vi också vår tillväxt som vi har som mål de kommande åren. Genom affären så har vi haft ett behov av att nyanställa. Så mitt under den tuffa Corona krisen har vi anställt 10 nya medarbetare, vilket är väldigt glädjande” säger Jonas Fischer, vd för Automationsteknik.

– Vår målsättning med projektet är att ligga i framkant gällande packning av fronter. I detta ligger det att utmana takttider, ställtider, med mera. Tillsammans med Automationsteknik har vi jobbat fram en innovativ lösning, säger Tomas Lundberg, projektledare på Spaljisten.

– Projektens stora utmaningar är förutom det stora produktspannet och den snabba takttiden, även att få till en användarvänlighet och snabb omställning mellan olika produkter. I vårt täta samarbete med Spaljisten använder vi oss av VR teknik där vi snabbt kan testa lösningen redan i konstruktionsstadiet. Därmed kan operatörer, underhållstekniker etc. komma med sin feedback direkt, säger Henrik Fredman, projektledare på Automationsteknik.