Isoplus breddar sin verksamhet i Frankrike genom förvärv av Solice

Distributionen av fjärrvärmeprodukter från Isoplus produktionsanläggningar kommer fortsatt att hanteras av Isoplus France S.A.S., där Isoplus Group innehar en minoritetsandel, så länge kontraktsförpliktelser består. Foto: Isoplus Group

Isoplus Group, en ledande europeisk tillverkare av fjärrvärmeprodukter, har genom ett avtal med Ciclad Private Equity förvärvat det franska distriktsenergiföretaget Solice. Med huvudkontor i Rosenheim nära München och en personalstyrka på 1 500 anställda förväntas Isoplus generera en försäljning på cirka 400 miljoner euro under 2023.

Solice inkluderar flera verksamhetsgrenar, såsom entreprenadverksamhet inom distriktsvärme med Wannitube, den moderna produktionsanläggningen för distriktsenergirör INPAL Energie i Creutzwald samt företagets huvudkontor i Chaponnay nära Lyon. Sammanlagt beräknas denna del av verksamheten uppnå en försäljning på cirka 60 miljoner euro under 2023 och sysselsätter för närvarande 130 personer. Affären beräknas slutföras inom de kommande veckorna, och de ekonomiska detaljerna i transaktionen kommer att hållas konfidentiella.

Fjärrvärmeprodukter

Benoit Lejeune kommer att fortsätta leda Solice och anta rollen som verkställande direktör för den nya franska Isoplus-enheten. Han uttryckte sin entusiasm över partnerskapet och möjligheten att förbättra produktutbudet och tjänsterna för den krävande franska marknaden.

Fransk kundbas

Roland Hirner, VD för Isoplus, välkomnar också det framgångsrika förvärvet och de nya anställda till Isoplus. Han understryker att Benoit och hans ledningsteam kommer att bli delägare i Isoplus-koncernen. Med tillägget av produktionsanläggningen i Creutzwald stärker Isoplus sin position för att bättre betjäna sin franska kundbas och komplettera sitt europeiska produktionsnätverk.

Isoplus tillverkar energieffektiva för-isolerade rörsystem, främst för att förse samhällen och distrikt med energi. Företaget är representerat i över 30 länder och är en marknadsledare i Europa inom omvandlande och hållbara energilösningar för miljontals hushåll, städer, kommuner och energiföretag. Källa ISOPLUS