Papel Prensa i Argentina utrustar sin fabrik med miljövänlig teknik från Andritz

Argentinska pappersbruket Papel Prensa. Foto: Företaget Papel Prensa S.A.

Andritz, en internationell teknikgrupp, har fått i uppdrag av det argentinska företaget Papel Prensa S.A. att leverera en komplett bearbetningslinje för gammal wellpapp (OCC) inklusive ett system för avfallshantering till deras anläggning i Buenos Aires.

I det initiala skedet kommer den nya linjen att behandla 180 ton gammal wellpapp per dag. Kapaciteten kan enkelt ökas för att möta den väntade ökningen av efterfrågan på massa för tillverkning av wellpapper.

Minskar miljöpåverkan

Diego Colabardini, VD för Papel Prensa S.A., betonar företagets mål att producera högkvalitativt papper samtidigt som man minskar sin miljöpåverkan genom effektiv användning av energi och naturresurser.

Detta är en del av företagets strategi att främja cirkulär ekonomi i en hållbar affärsverksamhet. Andritzs avancerade teknik och erfarenhet inom pappersmassaproduktion kommer att vara avgörande för att uppnå dessa mål.

Andritzs leverans inkluderar:

  • Ett komplett LC-massberedningssystem med en FibreSolve FSR-pulper och ett innovativt system för avfallshantering för att säkerställa effektiv bearbetning av råmaterialet med minimalt fiberförlust.
  • Ett system för skyddande rengöring, fraktionering och siktning, inklusive en PrimeScreen X med en nyutvecklad PrimeRotor för hög siktningseffektivitet med lägre energiförbrukning.
  • Ett innovativt system för hantering av avfall som använder en Reject Compactor ReCo för att avvattna avfallet till den högst möjliga torrhalten.
  • Tillsyn vid montering, igångsättning, uppstart och utbildning.

Den nya linjen beräknas starta 2024 och stärker Andritzs närvaro på den sydamerikanska marknaden för återvunnen massa.

Papel Prensa S.A. är en ledande argentinsk papperstillverkare med landets högsta pappersproduktionsvolym och specialiserar sig på tillverkning av tidningspapper, tryckpapper och förpackningspapper.

Källa: Andritz