Essity godtar mångmiljardbud på Vinda

Transaktionen förväntas generera en köplikvid till Essity om cirka 15 miljarder HKD (19 miljarder SEK). Foto: Vinda

Isola Castle Ltd, ett bolag indirekt helägt av Asia Pacific Resources International Limited (April), har meddelat att det kommer att lämna ett villkorat offentligt bud till aktieägarna i Vinda att förvärva 100 procent av aktierna i Vinda.

Essity stöder budet och har undertecknat ett oåterkalleligt åtagande om att acceptera budet för hela sitt innehav om 51,59 procent av aktierna i Vinda. Det offentliga budet motsvarar ett totalt värde på aktierna i Vinda om motsvarande 37,3 miljarder kronor.

Transaktionen förväntas generera en köplikvid till Essity om cirka 15 miljarder HKD (19 miljarder SEK).

– Det här är ett mycket attraktivt bud för Essity och för våra aktieägare. Vi bibehåller en närvaro i Asien och i Vinda genom fortsatt licensiering av Essitys varumärken, med hållbarhetskrav på inköp och produktion och samarbete inom innovation och marknadsföring. Efter slutfört bud minskar vi dessutom Consumer Tissues andel av Essitys totala försäljning och möjliggör ökat fokus på investeringar och tillväxt i Essitys varumärken och kategorier med högre avkastning, säger Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity, i ett pressmeddelande.