Sandvik förvärvar finska Akkurate

Foto: Sandvik

Sandvik meddelar att de har förvärvat finska Akkurate, en leverantör av lösningar för holistisk batterihantering som levererar fjärrdiagnostik- och prognostikplattformar för batterier. Bolaget kommer att redovisas i Load and Haul, en division inom affärsområdet Sandvik Mining and Rock Solutions.

–Att stärka vår position inom elektrifiering är en av Sandvik Mining and Rock Solutions främsta prioriteringar. Sandviks eldrivna utrustning förbättrar produktivitet och effektivitet, och bidrar till en renare arbetsmiljö med minskade utsläpp, mindre buller och värme, säger Stefan Widing VD och koncernchef för Sandvik.

Förvärvet ”accelererar Sandviks expansion inom batterielektriska fordon (BEV) genom att bredda det nuvarande erbjudandet och stärker därmed också Sandviks ledande position i industrin inom internt utvecklad BEV-teknologi”.

– Förvärvet av Akkurate är i linje med vår ambition att förbättra och stärka kundernas säkerhet, produktivitet och hållbarhet genom att tillhandahålla våra ledande batterielektriska lösningar för underjordsgruvor. Oavsett om det handlar om ”auto-swap”-teknologi för batteribyten, ökad batterispänning, förlängd batterilivslängd eller utrustningens kapacitet och driftsäkerhet, så avser vi att leda industrin in i elektrifieringseran. Vi ser fram emot att välkomna Akkurate till koncernen, säger Mats Eriksson, chef för divisionen Load and Haul inom Sandvik Mining and Rock Solutions.

Akkurates huvudkontor och batterilaboratorium ligger i Kaarina (Finland), i närheten av Sandviks anläggning i Åbo.

Köpeskillingen har inte meddelats.