KRY köper Helsa och integrerar digital och fysisk vård

KRYs patienter kan nu få vård på Helsas vårdcentraler. Foto: KRY

Det digitala vårdbolaget KRY går samman med vårdföretaget Helsa, som driver 14 vårdcentraler i fem regioner i Sverige. KRY, som redan är Sveriges största digitala vårdgivare, har som mål att bli ledande i att integrera traditionell och digital primärvård. 

– När KRY går ihop med Helsa kan våra patienter fortsatt söka hjälp hos KRY digitalt, samtidigt som patienter även kan få vård på Helsas fysiska vårdcentraler. Vi tror att patienterna kommer att uppskatta den tillgänglighet som våra två vårdföretag gemensamt skapar, säger Erik Hjelmstedt, Sverigechef på KRY.

Helsa är ett av Sveriges största hälso- och sjukvårdsföretag och har 14 vårdcentraler utspridda över Halland, Kronoberg, Skåne, Stockholm och Östergötland. Helsa har omkring 500 anställda och ägs av Isac Brandberg AB. KRY grundades 2015 och erbjuder digital vård över hela landet. KRY driver även tre egna mottagningar i två regioner – Skåne och Sörmland.

– Vår ambition med Helsa har varit att bidra till en mer modern patientupplevelse genom att nyttja digitaliseringens fördelar och kombinera det med fysiska vårdcentraler. Genom att gå samman med KRY kan vi gemensamt göra den resan och snabbare nå målet, säger Erik Brandberg, delägare i Isac Brandberg AB.

– Det är glädjande att vi nu tillsammans med KRY kommer kunna bygga vårdkedjor som integrerar digital och fysisk vård, allt för patientens bästa. Jag ser fram emot att arbeta vidare med KRY för att skapa framtidens vård, redan idag, säger Conny Mathiesen, koncernchef på Helsa.