Bayn Europe köper Pändy Foods

Bayn köper Pändy Foods. Foto: Pändy

Bayn Europe och majoriteten av ägarna till Pändy Foods har ingått avtal om att Bayn ska förvärva 100 procent av aktierna i Pändy. Pändy är likt Bayn verksamt inom utveckling av sockerreducerade produkter och bedriver försäljning av sockerreducerade livsmedel till konsumenter.

Sammanslagningen av Bayn och Pändy bedöms medföra flera synergieffekter som kan bidra till en effektivare organisation och bättre förutsättningar för ökad tillväxt och lönsamhet för den sammanslagna gruppen. Bland annat innebär integreringen av Pändy att bolagen minskar den totala kostnadsmassan så att break-even uppnås tidigare än planerat.

Sammanslagningen medför en breddning genom möjligheten till nya försäljningsvertikaler av sockerreducerade hälsosamma livsmedel för konsumentmarknaden. Vidare förväntas Pändy att kunna nå en högre grad av produktdifferentiering genom tillgång till en större utvecklingsorganisation med hög kunskap inom råvaruteknologi.

Tillsammans med Pändys fokus på produktionsteknik och produktanpassning samt en historik om att snabbt etablera innovativa produkter på flera marknader finns det goda möjligheter för gruppen att snabbt vidga sortimentet av färdiga produkter innehållandes nya råvaror. Ambitionen är även att skapa en attraktiv plattform för ytterligare förvärv av företag som ligger rätt i rådande livsmedelstrender.