Alelon Energy engagerar ny servicepartner

Efterfrågan på litiumjonbatterier ökar när många truckägare vill byta ut sina befintliga bly-syrabatterier. Foto: Alelion

Alelon Energy Systems har tecknat ett distributörsavtal med Sjuntorpskoncernen avseende försäljning och service av Alelions litiumjonbatterier för truckar. Sjuntorpskoncernen är en väl etablerad leverantör av produkter och tjänster till tillverkningsindustrin med anläggningar i Sjuntorp, Trollhättan och Skövde.

Genom avtalet får Sjuntorp Truck & Maskin rätt att sälja och serva Alelions litiumjonbatterier på eftermarknaden för truckar. Sjuntorp har flera affärsområden, Truck & Maskin, Produktionsteknik, Elinc och Jopro. Tillsammans har Sjuntorp ett 80-tal anställda. Koncernen har mångårig erfarenhet inom truckbranschen och omsätter drygt 130 miljoner kronor per år.

– Genom det här avtalet får vi en väletablerad återförsäljare och servicepartner med en gedigen erfarenhet och en stor kundkrets. För Alelion innebär avtalet ett mycket välkommet tillskott när det gäller den svenska eftermarknaden för truckbatterier, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems.

Alelion har under det senaste året ökat sina satsningar på eftermarknaden för truckbatterier. Litiumjonbatteriernas stora ekonomiska och miljömässiga fördelar har lett till en kraftigt ökad efterfrågan på litiumjonbatterier på eftermarknaden när många truckägare vill byta ut sina befintliga bly-syrabatterier alternativt ser över hela sin truckflotta. Samtidigt har de stora trucktillverkarnas insourcing av tillverkare av litiumjonbatterier gjort att tillgången på batterier på eftermarknaden minskat då fokus istället ligger på nytillverkningen.

– Parallellt med våra ökade satsningar på specialfordon har vi också ökat våra satsningar på eftermarknaden för truckar eftersom vi ser ökade möjligheter här. Under det gångna året har vi utökat vår närvaro på eftermarknaden i både Asien och Mellanöstern genom distributörs- och serviceavtal med aktörer i bland annat Turkiet och Thailand, säger Åsa Nordström.