Veidekke köper Nibu Borr

Foto: Veidekke

Stärker sin grundläggningsverksamhet

Veidekke Entreprenad har förvärvat Nibu Borr för att stärka grundläggningsverksamhet i mellersta Sverige. NIBU har en har en stark position i branschen med en välskött maskinpark. Verksamheten, som funnits sedan 1979, baseras på entreprenad-, energi- och brunnsborrning samt utvecklade kontakter med ett antal nyckelkunder. Antalet anställda är sex personer. Huvudkontoret ligger i Stockholm men verkstad, förråd och lager finns i Gävle. Nibu blir en bifirma i Veidekke Entreprenad och de nuvarande ägarna, som också arbetar i bolaget, kommer att fortsätta att utveckla verksamheten vidare efter överlåtelsen i nuvarande företagsnamn.

Nibu Borr är erkänt kända i branschen som duktiga entreprenad- och energiborrare. Vi har under åren haft ett mycket givandande samarbete och det är därför extra kul att hälsa Nibus medarbetare välkomna till Veidekke-familjen, säger Thomas Torefeldt ansvarig för Grundläggning i Veidekke.

Bolagen delar värderingar och synen på ett involverande arbetssätt, vilket kommer bidra till ett lyckosamt samgående. Med Veidekke som ägare får vi en stark ägare med kapacitet att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling, säger Sture Hillbom, vd Nibu Borr.