Alimak Group tar order på underhållslösning

Foto: Alimak

Beställare - Sydney Harbour Bridge, Australien

NSW Government genom Roads and Maritime Services har tecknat en order med Manntech i Australien för en underhållslösning inom vertikal access baserat på BMU-enheter, uppgående till ett värde av 170 miljoner kronor. BMU-enheterna kommer att konstrueras och tillverkas vid Manntechs anläggning i Tyskland. Detta är den största order som hittills tilldelats Alimak Group.

Projektet omfattar design, tillverkning, installation och service av två stora motoriserade högkomplexa plattformar som spänner över bron och bär BMU-enheter, Building maintenance units, för att möjliggöra effektiv och komplett tillgång för underhållsändamål på den ikoniska strukturen. Utrustningen kommer att levereras och installeras gradvis fram till slutet av 2020.

– Vi är mycket stolta över att arbeta med en strukturell ikon som Sydney Harbour Bridge. Vi gläds över intresset för och efterfrågan på gruppens ledande BMU-lösningar som är skräddarsydda för att skapa tillförlitlig, säker och effektiv tillgång till komplexa byggnadsstrukturer. Med vår höga kompetens och erfarenhet som global marknadsledare i BMU-segmentet kunde vi möta kundens högt ställda krav på prestanda, säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group.