Alimak Groups affärsområde Industrial Equipment tar order i London

Ska leverera nio fasadunderhållssystem. Foto: Alimak

Sir Robert McAlpine har lagt en order med Alimak Groups affärsområde Industrial Equipment, till ett värde om cirka 51 miljoner kronor, för fasadunderhållssystem till byggnaden 21 Moorfields i London.

21 Moorfields är ett sjuttonvåningshus som byggs direkt ovanför Moorgates tunnelbanestation och den västra entrén till Liverpool Street Crossrail station. Lösningen innehåller totalt nio fasadunderhållssystem, BMUer, med enheter från både CoxGomyl och Manntech.

Detta är den största order Alimak Groups BMU-varumärken mottagit i Storbritannien sedan en order till The Shard som togs emot under 2012. Ordern kommer att bokas i affärsområdet Industrial Equipment under Q4 2019. Den första BMUn förväntas installeras under början av 2021.

– Ordern visar på Alimak Groups unika kapacitet att leverera projekt av denna storlek, vilket få andra klarar av. Som en marknadsledare inom vertikala transportlösningar var vi kapabla att leverera den bästa lösningen för den intrikata byggnaden 21 Moorfields genom vårt breda utbud av BMUer. Vi har också en stark relation till både huvudentreprenören, Sir Robert McAlpine, och utvecklaren Landsec, och jag är glad över att fortsätta vårt samarbete, säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group.