Borås Energi och Miljö digitaliserar underhållet

Ny anläggning för avloppsvatten, kraft, värme och biogas söder om Borås. Foto: Borås Energi och Miljö

Borås Energi och Miljö har valt Infor CloudSuite EAM som installeras och hanteras av Infors partner Prevas. Programmet kommer att stödja en helt ny anläggning för avloppsvatten, kraft, värme och biogas i Sobacken, söder om Borås.

Den stora ekonomiska investeringen i kombination med anläggningens innovationsnivå, storlek och komplexitet kräver ett effektivt underhåll. I ett kombinerat kraft- och värmeverk som detta får ett driftstopp helt enkelt inte ske.

– Det är alltid roligt att arbeta med kunder som arbetar tekniskt i framkant, och vi är mycket glada över att Prevas valdes för att installera Infor CloudSuite EAM för Borås Energi och Miljö, säger David Bäckström, försäljningschef för EAM.

– Vårt beslut att använda Infor EAM utgick ifrån en organisationsförändring där två organisationer slogs samman och vi ville undvika att ha två olika underhållssystem, säger Andreas Ulveström, chef för underhåll på Borås Energi och Miljö. Vi ville också förfina våra processer och arbetsmetoder. Under demonstrations- och upphandlingsfasen visade Prevas oss ett kraftfullt, användarvänligt system med ett snyggt och intuitivt gränssnitt. Prevas implementeringsmodell var tydlig och mycket professionell och som en följd av detta hoppas vi ha ett system som både stödjer och effektiviserar vårt arbete.