Anders Sjelvgren ny generaldirektör för Boverket

Foto: Regeringskansliet

Anders Sjelvgren tillträder sin befattning den 1 juli

Boverket har av regeringen fått i uppdrag att bidra till en mer effektiv plan- och byggprocess. I den processen är dialogen med fastighetsägare avgörande. Regeringen har beslutat att anställa Anders Sjelvgren som generaldirektör och chef för Boverket. Han har närmast tjänstgjort som divisionschef på Research Institutes of Sweden, RISE.

– Med Anders Sjelvgren som ny generaldirektör för Boverket får regeringen en branschkunnig person som kan bidra till att skapa förutsättningar för en effektiv och bättre fungerande bostadsmarknad, fysisk planering, byggande samt hållbar och ansvarsfull förvaltning av den bebyggda miljön. Det säger Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige, i en kommentar till regeringens beslut om ny generaldirektör för Boverket.

– En av de viktigaste delarna i uppdraget som generaldirektör är att föra en aktiv dialog med fastighetsbranschen som är den bransch som kan bidra till att de bostadspolitiska målen uppnås. Vi ser därför fram emot att träffa och sätta in Anders Sjelvgren i fastighetsbranschens villkor och förutsättningar för fler bostäder, säger Reinhold Lennebo.