Stora Enso ingår samarbetsavtal med högskolor

Foto: Stora Enso

Nu har Stora Enso ingått strategiska partneravtal med tre tekniska universitet i Sverige och Finland. Bolagets målsättning med avtalen är att stärka samarbetet mellan Stora Enso och akademiska institut. Detta genom en långsiktig kompetensutveckling, gemensam forskning och stimulering av innovation. De strategiska partnerskapen ska utmynna i konkreta samarbetsområden, utifrån behov som identifieras i nära dialog mellan Stora Ensos ledning och universitetsledningen på respektive lärosäte. De prioriterade kompetensområdena för forskningssamarbete är biobaserad kemi, processlösningar, digitalisering, materialvetenskap och design.

– Syftet är att knyta våra egna forskningsresurser närmare dessa universitet så att vi får en riktigt bra utväxling av avtalen, säger Markus Mannström, Chief Technology Officer på Stora Enso. Samarbetet med ledande ingenjörsuniversitet stödjer Stora Ensos transformation till ett företag inom förnybara material och bidrar till att vi kan flytta fram våra positioner ytterligare inom innovationsområdet.

Partneravtalen syftar även till förbättrad kompetensförsörjning till Stora Enso liksom en ökad studentrekrytering till universiteten.

De strategiska partneravtalen med Aalto-universitetet, Chalmers Tekniska Högskola och Kungliga Tekniska Högskolan undertecknades nyligen och löper tillsvidare.