Konecranes lyfter Wärtsiläs Smart Technology Hub

Tar order på över 40 lyftprodukter till Wärtsilä. Foto: Konecranes

Konecranes har vunnit en order på över 40 nästa generations lyftprodukter till Smart Technology Hub, som är ett nytt, integrerat center för forskning, produktutveckling och tillverkning i Vasklot i Vasa, Finland. Centret ägs av Wärtsilä Finland och i avtalet ingår också ett preliminärt avtal om ytterligare lyftprodukter. Ordern bokades i september 2020.

– Wärtsilä närmar sig sitt mål om att omsätta visionerna om ett smart marint ekosystem och en framtid med 100 procent förnybar energi till verklighet genom att konstruera och etablera sin Smart Technology Hub. Detta unika upplägg för samman Wärtsiläs globala Centres of Excellence med sådana partners i världsklass som Konecranes för att skapa ett agilt och integrerat ekosystem för utveckling av lösningar och införande av dem inom den marina sektorn och energisektorn”, säger Vesa Riihimäki, direktör för leveranshantering på Wärtsilä.

I beställningen ingår flera av Konecranes ledande produkter, däribland prisbelönta lyftprodukter i S- och C-serierna, upp till 400 tons engineered-to-order kranar med öppna vinschar, traverskranar med en lyftkapacitet på 2–32 ton, lyftsystem för arbetsstationer och manuella telfrar. Konecranes integrerade smarta funktioner, såsom aktiv svajkontroll och den moderna digitala serviceplattformen, representerar den mest avancerade krantekniken på marknaden i dag och den ger förbättrad processeffektivitet, hastighet, säkerhet och kvalitet samtidigt som den ger full kontroll över materialflödet.

– Det är verkligen en milstolpe för oss att ha blivit valda till teknisk partner för Wärtsiläs Smart Technology Hub, och att få ha en sådan unik miljö för gemensamma partnerskap och innovation är en milstolpe för hela Emea-regionen”, säger Aku Lehtinen, direktör, Industrikranar på Emea.