Starka Betongindustrier säljer sin mark och VA-verksamhet

Starka säljer av sin VA-verksamhet. Foto: Starka

Benders Sverige förvärvar markstensprodukter och VA från Starka Betongindustrier. I övertagandet ingår de två produktionsenheterna i Södra Sandby och Strängnäs som båda fortsatt kommer drivas vidare inom Benders. Anställd personal i den berörda verksamheten kommer att erbjudas anställning inom Benders.

Affären innebär att Benders utökar sitt redan breda sortiment inom markstensprodukter samtidigt som man kompletterar sitt sortiment med betongprodukter inom VA. Starka kommer framöver att fokusera sin verksamhet på de framgångsrika verksamheterna inom betongelement och stödmurar.

– Vi är oerhört glada att kunna förvärva dessa verksamheter då de väl kompletterar våra produkter och sortiment per idag. VA-sortimentet gör oss idag kompletta inom betongprodukter och den produktionskapacitet som vi nu får möjlighet att köpa kommer väl till pass i den marknad vi befinner oss i. 
Ove Bender, vd Benders Sverige.

– Med Benders som köpare av våra anläggningar i Södra Sandby och Strängnäs känner vi oss trygga med en fortsatt god utveckling av dessa anläggningar och vår personal kommer till ett familjeägt bolag med likartade värderingar som hos oss.

Starka kommer framöver att fokusera på Betongelement och stödmurar. Under hösten kommer man att påbörja en större investering i Arbogafabriken för att dubbla produktionskapaciteteten och därefter satsa vidare i anläggningarna i Kristianstad och Ängelholm.