Vattenfall säljer verksamhet i Storbritannien

Vattenfall säljer sin brittiska privatkundsverksamhet. Arkivbild

Vattenfall har beslutat att sälja sin brittiska försäljningsverksamhet av el och gas mot privatkunder i bolaget iSupplyEnergy till det franska energiföretaget EDF. EDF är Storbritanniens största producent av el. Företaget förser miljontals kunder med el och gas, motsvarande ungefär en femtedel av landets elbehov. iSupplyEnergy har omkring 190 000 kundkonton som kommer att överföras till EDF mellan april och juni.

Vattenfall har bestämt sig för att sälja sin brittiska privatkundsverksamhet för att kunna fokusera på att utveckla sina kärnverksamheter i Storbritannien, nämligen förnybar energiproduktion, värme, B2B-försäljning och distribution.

– EDF delar många av våra värden och vi vet sedan tidigare att de har förmåga att välkomna stora mängder kunder från andra leverantörer. Vi är övertygade om att iSupplyEnergys kunder kommer att bli väl omhändertagna under hela omställningsperioden och att de inte kommer att behöva betala mer för den energi som EDF förser dem med. När vi nu har lämnat energihandeln med privatkunder kan vi i högre grad fokusera på att utveckla våra övriga verksamheter i Storbritannien, säger Cindy Kroon, chef för Nederländerna/Storbritannien inom affärsområdet Customer & Solutions vid Vattenfall.