ABB partner i Sveriges nationella center för artificiell intelligens

Nu etablerar AI Innovation of Sweden en nod i Stockholm. Under öppningsceremonin i Stadshuset aviserades flera nya partners som är på väg in och ett utökat finansiellt åtagande från statliga innovationsmyndigheten Vinnova. I samband med etableringen i Stockholm aviserar centret 11 nya partners som är på väg in. Dessa inkluderar aktörer med mycket stark regional förankring men även nationella och verkligt globala företag. Ett av företagen som är på väg in är ABB.

– AI Innovation of Sweden skapar fantastiska möjligheter för svensk industri. Det ger förutsättningar att bli snabbare och mer effektiva när vi i Sverige driver nationella projekt inom digitalisering och artificiell intelligens. Det är en nyckelfaktor för att stärka svensk konkurrenskraft och utveckla hållbara och säkra lösningar, säger Dennis Helfridsson, vd för ABB Sverige.

AI Innovation of Sweden är ett nationellt center för tillämpad AI-forskning och innovation. Målet är accelerera tillämpningen av AI genom att möjliggöra delande av data, sprida och tillhandahålla kunskap och driva projekt av nationellt intresse.