Helge Nyberg tillsätter ny vd

Göran Nylén har utsetts till ny vd för Helge Nyberg. Foto: Helge Nyberg

Göran Nylén har utsetts till ny vd för Helge Nyberg AB. Göran har en omfattande internationell erfarenhet av företagsledande inom teknik och industri. Efter flera år av kraftig tillväxt, med 2019 räknat som bästa året hittills i Helge Nybergs historia, har företaget kommit till en punkt då man är redo att förändra ledning och organisation för att främja och stärka en fortsatt positiv utveckling av verksamheten.

Som en del i det här arbetet har styrelsen i Helge Nyberg  och Peter Sprigg gemensamt beslutat att gå skilda vägar och Peter Sprigg lämnar efter 10 år rollen som vd för Helge Nyberg.

– Jag vill tacka Peter Sprigg för hans insatser och engagemang under åren, säger Bengt-Erik Larsson, styrelseordförande.

– Göran Nylén kommer genom sin breda industriella och internationella erfarenhet, detta tillsammans med ett starkt personligt ledarskap, att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och styrelsen, säger Bengt-Erik Larsson.

Göran Nylén kommer närmast från Recyctec Holding i Jönköping, där han genomfört ett omfattande förändringsarbete med fokus på effektivitet, produktivitet och bolagsstyrning.

– Helge Nyberg är på många sätt ett imponerande bolag med en stark företagskultur samt ett gediget teknik- och verksamhetskunnande. Jag ser det som en fantastisk stimulerande uppgift att tillsammans med organisationen få förmånen att förädla och vidareutveckla verksamheten, som har stor potential att fortsatt växa med en accelererad takt, säger Göran Nylén.