CybAero utvald leverantör till Thailand

Foto: CybAero

Kvalificerat sig för offertgivning i offentlig upphandling

CybAero har under en längre tid fört dialog med den thailändska kustbevakningen angående RPAS, Remotely Piloted Aircraft System, -baserad övervakning. CybAero har nu kvalificerat sig som en av få slutkandidater till offertgivning i myndighetens offentliga upphandling.

CybAeros lösning baserad på APID One och M.O.C, Mobil kombinerad hangar och ledningscentral, är det enda helikoptersystemet i upphandlingen och skiljer sig därmed från övriga kandidater som erbjuder lösningar med RPAS baserade på fixed wing. Offertvärdet är i storleksordningen 30 miljoner kronor och kustbevakningen planerar för att ta emot leveranser under 2019. Deadline för upphandlingen är 5 juni med förväntat beslut under sommaren.

– Vi upplever ett ökat intresse från marknaden för autonoma helikoptrar i APID-segmentet. En etablering i Thailand skulle ge en naturlig plattform i Asien för framtida uppdrag och försäljning, säger CybAeros vd Tommy Magnusson.

Offerten avser CybAeros befintliga APID One-system vilket motsvarar kundens krav i upphandlingen. En affär villkoras av exporttillstånd från Inspektionen för Strategiska Produkter.