Nytt återvinningsrekord för stålförpackningar i Europa

Stålskrot på väg. Över 2,7 miljoner ton stål har återvunnits under årets första kvartal i Europa: Pixabay

Återvinning av stålförpackningar i Europa uppnådde under årets första kvartal en ny toppnotering på 77,5 procent, enligt siffror från APEAL, Association of European Producers of Steel for Packaging.

Siffrorna bekräftar att stål, som Europas mest återvunna förpackningsmaterial ökar för elfte året i rad och att återvinningsgraden av stålförpackningar har stigit med 1,5 procentenheter sedan 2014.

Resultatet innebär att över 2,7 miljoner ton stål har återvunnits effektivt och kommer att vara tillgängligt för tillverkning av nya stålprodukter, ett hoppfullt exempel på den cirkulära ekonomin som numera pågår inom industrin.

Det är en stor prestation och visar att återvinningsgraden av stål för förpackningar drar ifrån andra typer av förpackningsmaterial, enligt Alexis Van Maercke, generalsekreterare för APEAL.

Metoden och datakällorna som använts av APEAL för beräkning av denna statistik granskades av oberoende organisationer, granskades och certifierades av specialistkonsulter för energi och avfall, däribland Eunomia.