Bombardier överväger tågaffär med Alstom

David Magnusson / SvD / TT: Bombardier, en stor tågtillverkare med verksamhet i Sverige, överväger att slå ihop tågtillverkningen med konkurrenten Altom, enligt Bloomberg. Arkivbild

Den kanadensiska tåg- och flygplanstillverkaren Bombardier, med 1 800 anställda i Sverige, ser över möjligheten att göra en strukturaffär med Alstom, den franska konkurrenten inom tågverksamheten, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Samtalen om en möjlig uppgörelse har förts i flera månader, enligt Bloombergs anonyma källor.

Bombardier gick i förra veckan ut med en vinstvarning för 2019, och har tidigare flaggat för att koncernen ser över företagsportföljen och att det kan bli aktuellt att lägga ned verksamhet med dålig lönsamhet.

Varken Alstom eller Bombardier vill kommentera uppgifterna. Inte heller Alstoms storägare Bouygues ville lämna någon kommentar.

Alstom-aktien stiger med nästan två procent efter uppgifterna, som i handeln på Torontobörsen lyfte Bombardier-aktien med nästan 6 procent i tisdags.

I fjol stoppade EU ett planerat samgående mellan Alstom och den tyska industrijätten Siemens tågverksamhet, då affären bedömdes slå mot konkurrensen i sektorn.