Aleris tillsätter ny vd

Sofia Palmquist tillträder som ny koncernchef och verkställande direktör för Aleris. Foto: ALeris

Sofia Palmquist, idag vd för Capio S:t Görans sjukhus, tillträder som ny koncernchef och verkställande direktör för Aleris under april nästa år. Sofia är civilekonom och har sedan 2007 varit verksam på Capio S:t Görans sjukhus i ledande befattningar.

– Med sin breda kompetens inom sjukvårdsområdet och erfarenhet från samarbetet mellan offentlig och privat vård kommer Sofia att vara rätt person att leda Aleris fortsatta utveckling för att vara en god partner till den offentliga vården och samtidigt ha ett starkt fokus på kundservice och digitalisering, säger Thomas Berglund, styrelseordförande och tillförordnad koncernchef för Aleris.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla kompetenta medarbetarna i Aleris för att fortsätta att vidareutveckla och stärka Aleris erbjudande till patienterna. Genom att erbjuda hälso- och sjukvårdstjänster med hög kvalitet, god tillgänglighet och innovativa behandlingsmetoder till våra patienter vinner vi det fortsatta förtroendet från både patient och uppdragsgivare, säger Sofia Palmquist. Kvalitet, patienterna och innovation ska fortsatt stå i Aleris fokus.