Sectra tar amerikansk order på IT-lösning för radiologi

Ska hantera radiologibilder av Marshfield Clinic Health System i USA. Foto: Sectra

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra får order på IT-lösning för att hantera radiologibilder av Marshfield Clinic Health System i USA. Genom att konsolidera radiologibilder från sju sjukhus och femtiotalet vårdkliniker i en och samma lösning kan radiologerna granska bilderna oavsett varifrån de arbetar.

Marshfield Clinic Health System är den största privata vårdgruppen i delstaten Wisconsin och har strax över 1 200 anställda på ett femtiotal olika platser.

– Det är med glädje som jag välkomnar Marshfield Clinic Health System som en av våra kunder. Sectras lösning är anpassad för vårdgivare som, likt Marshfield, är geografiskt utspridda. De medicinska bilderna följer patienterna genom vårdförloppet och läkarna får enkelt tillgång till dem oavsett varifrån de jobbar, säger Mikael Anden, vd för Sectra i USA.

Kontraktet signerades i september och omfattar bland annat Sectras lösning för radiologi, IT-lösningar för mammografi, avancerade visualiseringsverktyg samt analysverktyg för övervakning och uppföljning av arbetsflöden.

Lösningen som Marshfield Clinic Health System investerat i är en del av Sectras helhetslösning för att hantera medicinska bilder. Helhetslösningen ger vårdgivare en enhetlig strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader.