Golden Dragon levererar 270 bussar till Saudiarabien

Alla dessa fordon kommer snart att tas i drift för att tillhandahålla transporttjänster till muslimska pilgrimer som kommer att delta i den årliga pilgrimsfärden till Mecka mellan 19-23 augusti.

Varje år kommer i genomsnitt två miljoner pilgrimer från hela världen att resa till Mecka för den årliga pilgrimsfärden.

År 2017 var det till och med över 2,35 miljoner. Med dessa stigande antal pilgrimer står Saudiarabien inför ökat tryck för att kunna tillhandahålla smidiga och högkvalitativa transporttjänster. Därför beställde landet nyligen 270 lyxbussar hos den kinesiska tillverkaren Golden Dragon.

Dessa bussar levererades i juni till Elserag och DMTC, två bussoperatörer i Saudiarabien. Specifikt omfattar dessa 270 bussar sex modeller av Golden Dragon Navigator och 264 enheter av Golden Dragon Triumph.

Efter att ha marknadsfört sina bussprodukter i Saudiarabien i fler år, har Golden Dragon idag 2000 bussar i drift i landet. För att kunna klara av det heta, torra och sandiga klimatet har tilverkaren av Golden Dragon bussar, som arbetar i Saudiarabien, vidtagit ett antal marknadsspecifika modifikationer.

Till exempel består bussarnas inre material av förtärkta komponenter för att de ska kunna motstå höga temperaturer och höga halter av ultravioletta strålar. Dessutom har bussarnas avancerade luftkonditioneringssystem förbättrats ytterligare. Effektoviteten har höjts för att öka passagerarnas resekomfort.

Källa: BusWorld