Hannovermässan: Snabb transportrobot som vänder på en krona

Transportplattformen Fast Move klarar av en U- sväng med en last upp till 2 ton.  Photo: E - K Automation GmbH
Fast Move-presentation på årets Hannovermässa. Transportplattformen klarar av en U- sväng med en last upp till 2 ton.  Photo: E - K Automation GmbH

Nyheter på årets (2018) Hannovermässa: Tyska företaget E & K Automation GmbH har med sitt FTS-system, som också kallas för Fast Move, utvecklat en extremt låg transportrobot i form av en plattform, med en höjd på bara 13 cm. Industriroboten Fast Move är avsedd för automatiska materialtransporter i moderna industri 4.0-miljöer.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=P1qxz4-L1Q0

Roboten har ett fotavtryck på 60 x 140 cm och är speciellt lämpad för att användas i trånga utrymmen.

Detta flexibla, kontinuerligt variabla och förarlösa transportsystem kräver inget extra manövreringsutrymme vid vändning. Fast Move klarar av svängar och diagonala rörelser och transporterar laster upp till 2 ton med en hastighet på 2 m/s.

Ett skräddarsytt testpaket ger företagen, som är intresserade av denna automatiserade transportlösning, möjlighet att testa Smart Move med sina egna transportfordon och gaffeltruckar.

Toyota Material Handling är en annan av de stora leverantörerna av FTS-system som används allt oftare. Detta japanska företag lanserade nyligen T-One, en egen FTS-automationsprogramvara, som är avsedd att ge en fullständig översikt över materialflödet.

Källa: E & K Automation GmbH/Hannovermässan