Ny ultrakompakt industridator

Foto: Beckhoff

Den nya ultrakompakta industridatorn C6015 är avsedd för universella automations-, visualiserings- och kommunikationsuppgifter, exempelvis EtherCAT-baserade applikationer.

Storleken är endast en tredjedel i jämförelse med IPC C6905, den hittills minsta industri-PCn för apparatskåp. Med cirka 25 procent lägre pris ingår den i den prisvärda serien med x86-PC:s från Beckhoff Automation. Visualisering och kommunikation för mindre och mellanstora applikationer kan därmed förverkligas med bästa kostnadseffektivitet och krav på mycket små lagringsutrymmen.Detta öppnar nya möjligheter för användningsområden där PC-baserad styrteknik hittills ännu inte har kunnat användas eller då moderkort har byggts in som kostnadskrävande, kundanpassade speciallösningar.

C6015 gör inga kompromisser med anpassning för avancerade industriapplikationer trots det ytterst kompakta och kostnadseffektiva utförandet. Detta blir tydligt i enhetens höga prestanda genom Intel-Atom processorn med upp till fyra kärnor och som är utformad som en passivt kyld enhet för långtidsanvändning i ett robust aluminium/pressgjuten-zink kapsling.Enheten kännetecknas även av de karakteristiska egenskaperna för användning i hård industrimiljö som till exempel utökat temperaturområde på upp till +55 grader samt hög stöt- och vibrationstålighet.