Ny vd i Infranord

Infranord

Infranords styrelse har utsett Helene Biström till ny VD för Infranord. Helene har under de senaste åren verkat som styrelseordförande för Sveaskog och Cramo samt även arbetat som styrelseledamot i ytterligare ett antal bolag.

Helene Biström har sedan tidigare en gedigen operativ erfarenhet från ledande befattningar på affärsdrivande statliga och kommunala bolag, senast som VD för Norrenergi. Helene har även haft flera chefspositioner inom Vattenfall, de sista åren som del av koncernledningen.

– Helene Biström har en gedigen ledarerfarenhet kombinerat med en god kunskap om affärsdrivande bolag och kommer att bli en verklig tillgång för Infranord säger Infranords styrelseordförande Eva Färnstrand.

– Järnvägen är en viktig och i allra högsta grad hållbar samhällsfunktion och jag ser verkligen fram mot att få vara med och skapa framtidens järnväg tillsammans med Infranords kompetenta medarbetare och kunder. Hållbarhet, säkerhet och ledarskap genom delaktighet är områden som jag prioriterar högt säger Helene Biström, tillträdande vd på Infranord.

Helene Biström ersätter Lars Öhman som kommer att vara kvar till Helene Biström tillträder, senast 31 mars 2017.