Ericsson och ABB tecknar samförståndsavtal kring trådlös automation

Satsar på avancerad automatisering och trådlös kommunikation. Foto: ABB

Ericsson och ABB stärker sina långvariga relationer genom att underteckna ett samförståndsavtal på Hannover Messe 2019, där de stärker sin gemensamma vision om framtida flexibel produktion med avancerad automatisering och trådlös kommunikation.

Samarbetsparterna befäste sin gemensamma vision för framtida flexibel produktion med automatisering och trådlös kommunikation genom att underteckna ett samförståndsavtal (MoU) på Hannover Messe 2019. Detta sker under en era med Industri 4.0 och 5G då företagen kan njuta av fördelarna med ökad produktivitet genom automatisering och digitalisering.

Samförståndsavtalet bekräftar partnernas överenskommelse att fortsätta det nära forskningssamarbetet, forska kring förbättringar av tillverkningsprocesser och automatisering samt hitta nya affärsmöjligheter för det industriella ekosystemet.

Ulrich Spiesshofer, koncernchef på ABB, kommenterar:

– Vi är mycket glada över att utvidga vårt samarbete med Ericsson när världen nu närmar sig eran med 5G. Samarbetet kommer att göra det möjligt för oss att dra nytta av de enorma förbättringarna i trådlösa anslutningar för att leverera avancerade automatiseringslösningar, robotar och artificiell intelligens så att våra kunder kan öka produktiviteten och konkurrenskraften och digitalisera sina verksamheter.