Tre nya biogastankställen öppnas i Skåne

Foto: Eon

I slutet av maj invigs biogastankställen i Eslöv, Simrishamn och Tomelilla. Med dessa tre inräknade finns nu över 30 stycken tankställen i Skåne vilket är mycket glädjande med tanke på att biogasen ur miljö- och klimatsynpunkt är det mest fördelaktiga förnybara drivmedlet då det kraftigt reducerar utsläppen från transportsektorn.

– Genom att inviga en ny gasmack i regionen tar vi ännu ett kliv mot ett mer hållbart samhälle. Att nya mackar för fordonsgas fortsätter att tillgängliggöras är viktigt eftersom vi inte vill fortsätta låta transportsektorn vara den största miljöboven i detta land, säger Tina Helin, vd Eon Gas.

På Eslövs första tankställe, på Ellingevägen, har Eon nyligen genomfört en modernisering med bland annat ny pump, nytt väderskydd och ny asfalt runt stationen.

Eon arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för utvecklingen av hållbara transporter. På stationen i Eslöv säljs Biogas 50. Ett produktnamn som innebär minst 50 procent biogas, vilket reducerar utsläppen av koldioxid med 60 procent jämfört med en bensinbil. Fordonsgasen bidrar till att bygga ett hållbart samhälle genom att den används som drivmedel för såväl tunga som lätta fordon, inte minst inom kollektivtrafiken.