Aruba satsar på framtidens kontor

Många kommer framöver arbeta hemifrån. Arkivbild

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, kommer nu erbjuda flera verktyg som ska hjälpa företag med social distansering och distansarbete. De gör också att arbetsplatser kan anpassas efter hur vi kommer arbeta under 2020 och framåt. Flera av lösningarna drivs av artificiell intelligens och kan nu installeras hos Arubas kunder.

Många människor kommer framöver fortsätta arbeta hemifrån men många kommer också återgå till kontoret och andra fysiska arbetsplatser. Arbetsplatserna kommer dock behöva anpassas så att det till exempel blir möjligt att undvika att vidröra ytor och samlas i stora grupper. Aruba har en rad lösningar för detta, och flera av dem levereras i samband med Arubas teknikpartners på olika områden.

– Den nya flexibla arbetsplatsen kräver att vi kan anpassa oss till olika sammanhang, oavsett hur de ser ut, lokalt och globalt. Samtidigt får det inte finnas några luckor i säkerheten, säger Partha Narasimhan, CTO på Aruba. “Under pandemin har Aruba kunnat använda sina AI-drivna lösningar för att hjälpa kunder optimera sitt nätverk så det passar det nya sättet att jobba. Vi har genomfört förändringar på mer än en halv miljon arbetsplatser runt om i världen. Ofta har det handlat om fjärrarbetet från hemmet eftersom stora delar av arbetsstyrkan nu jobbar mobilt.”