PowerCell tar order i Sydkorea värd 3,5 miljoner

PowerCell tillverkar bränslecellstaplar. Foto: PowerCell

PowerCell Sweden har tagit en order på bränslecellstaplar och bränslecellsystem från företagets sydkoreanska distributör, Bumhan Industries, till ett värde av 3,5 miljoner kronor. Beställningen kommer huvudsakligen att levereras under andra och tredje kvartalet 2020. Bumham har också beslutat att intensifiera sina ansträngningar inom bränslecellstekniken genom att etablera ett nytt dotterbolag som kommer att fokusera helt på bränsleceller.

Bumhan Industries är PowerCell Sveriges distributör, partner och servicepartner på den sydkoreanska marknaden sedan 2018. Bumhan Industries grundades 1990 och är specialiserat på tillverkning av luft- och gaskompressorer. För att öka sina ansträngningar inom bränsleceller har Bumhan beslutat att etablera ett nytt dotterbolag, Bumhan Fuel Cells med uteslutande fokus på bränsleceller och bränslecellsteknologi. Dotterbolaget kommer också att ta över distributionsavtalet som moderbolaget har med PowerCell Sweden.

– Sydkorea investerar kraftigt i bränslecellstekniken och genom att öka vårt fokus på sektorn vill vi bättre utnyttja de möjligheter som presenteras. Vårt nya dotterbolag kommer att lägga alla sina ansträngningar i bränslecellsegmentet, något vi är övertygade om att ytterligare öka vår försäljning och stärka företaget, säger Hyun Khil Shin, vice vd för Bumhan Industries.

Ordern på 3,5 miljoner kronor inkluderar bränsleceller och bränslecellstackar för stationära applikationer. Beställningen beräknas levereras under andra och tredje kvartalet 2020.