Mölnlycke tillsätter ny vd

Zlatko Rihter har utsetts till vd och koncernchef för Mölnlycke Health Care. Foto: Mölnlycke

Zlatko Rihter har utsetts till vd och koncernchef för det medicintekniska företaget Mölnlycke Health Care. Zlatko Rihter är för närvarande vd och koncernchef för - CellaVision, ett svenskt världsledande medicintekniskt företag som erbjuder bildanalyssystem för diagnostisering av blod och andra kroppsvätskor.

– Vi är mycket nöjda att Zlatko Rihter har tackat ja till rollen som vd och koncernchef för Mölnlycke. Han tar med sig djupgående kunskaper från det medicinteknikska området och en gedigen erfarenhet av att driva tillväxt genom innovation och fokus på kunden, säger Gunnar Brock, Styrelseordförande för Mölnlycke.

Zlatko har lång erfarenhet från hälso- och sjukvårdssektorn efter att ha spenderat mer än 20 år inom branschen. Innan han tillträdde vd-posten för CellaVision 2015 var han Executive Vice President Sales and Marketing för ORIGIO, President GBU Chronic på Gambro, och dessförinnan Director Patient Handling Product Divison på ArjoHuntleigh.

– Jag känner mig oerhört hedrad över att få anta uppgiften som vd för Mölnlycke, ett företag som jag har beundrat genom åren. Med min erfarenhet från branschen och från ett flertal operationella roller i olika företag, kommer jag att kunna bidra till Mölnlyckes framtida framgång, säger Zlatko Rihter.