Stockholmsmässan tillsätter ny vd

Christian Clemens blir ny vd för Stockholmsmässan. Foto: Stockholmsmässan

Christian Clemens blir ny vd för Stockholmsmässan. Christian Clemens kommer närmast från en position som vd för flygbolaget BRA, Braathens Regional Airlines. Han tillträder posten i januari 2020.

Stockholmsmässan, Nordens största mäss- och kongressanläggning, ägs sedan 1964 av Stockholms Handelskammare och Stockholms stad.Tack vare den stora mängden nationella och internationella mässor, kongresser och företagsevent är Stockholmsmässan en viktig del av huvudstadens besöksnäring.

– Genom rekryteringen av Christian Clemens stärker Stockholmsmässan sin förmåga att utveckla nya affärsmodeller. Nu kan Stockholmsmässan möta framtiden med en vd som möjliggör att mötesplatsen befäster sin ställning som Nordens viktigaste, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad och styrelseordförande för Stockholmsmässan.

Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare och vice ordförande för Stockholmsmässan, är glad över rekryteringen: 

– Stockholmsmässan spelar en viktig roll för regionens näringsliv och attraktivitet. Marknaden för mässor och möten förändras mycket snabbt på grund av megatrender som digitalisering. Därför har det varit mycket viktigt för oss att rekrytera en vd med förmåga att utveckla bolaget för en ny framtid. Christian kommer med sin tunga affärsmässiga erfarenhet från resebranschen kunna utveckla Stockholmsmässans roll som ledande mötesaktör och magnet för såväl företagsutställare som besökare.