Consilium tillsätter ny vd

Ny vd ska leda koncernen på den nya resa som nu initieras. Foto: Consilium

Carl Adam Rosenblad blir ny vd och koncernchef i Consilium.

– Med Carl Adam får vi en bra kombination av en lång erfarenhet av att utveckla Consiliums verksamheter parat med ett modernt entreprenöriellt ledarskap som ska leda koncernen på den nya resa som nu initieras. Styrelsen är mycket glad över att Carl Adam valt att tacka ja till detta uppdrag, säger Carl Rosenblad, styrelseordförande i Consilium.

Carl Adam Rosenblad har arbetat inom Consilium-koncernen sedan 2000. Carl Adam är för närvarande chef för affärsområde Safety Engineering. Under åren 2010-2017 var Carl Adam chef för affärsområde Marine & Safety, 2005-2009 vd för Consilium Navigation och dessförinnan ansvarig för affärsutveckling inom Consilium-koncernen under åren 2000-2005.

Carl Adam har varit ordinarie styrelseledamot i Consilium sedan 1996. Carl Adam är även styrelseledamot i bolag tillhörande Consilium-koncernen samt Platanen och därtill styrelseordförande i SBF Management, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Samtidigt meddelar Consiliums styrelseordförande Carl Rosenblad att han lämnar, enligt ett pressmeddelande.