Volvo Bussar tar ny order i USA

Volvos dotterbolag, Nova Bus, tar kontrakt på 165 hybridbussar. Foto: Volvo

Volvo Bussars dotterbolag, Nova Bus, har fått ett kontrakt av New York State Metropolitan Transportation Authority, MTA, på 165 hybridbussar. Det är den andra större ordern på kort tid från MTA till Volvo Bussar. I december offentliggjorde Volvo Bussar att dotterbolaget Prevost fått en order på 307 bussar med option för ytterligare 23 bussar för trafik i staten New York.

Det nya kontraktet för Nova Bus är på 165 hybridbussar med option på ytterligare 126 hybridbussar och 209 dieselbussar, vilket innebär att det totalt kan bli 500 bussar.

– Med dessa två ordrar och möjliga optioner fortsätter vi utveckla vår långvariga relation med New York. Vi är oerhört stolta över att vara en pålitlig partner i utvecklingen av kollektivtrafiken i Nordamerika. Vi fortsätter att ha starkt fokus på att erbjuda högsta kvalitet för drift, pålitlighet och service, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar.

Det fanns flera anledningar som bidrog till MTA:s beslut att välja Nova Bus för detta kontrakt.

– Nova Bus schema för leveranser och kvaliteten på hybridbussarna var starkt bidragande till MTA:s beslut att välja Nova Bus.Vi är glada för att återigen ha MTA:s förtroende för våra bussar och för oss som leverantör. Vi är stolta över vårt bidrag till staten New York och vi tror att det, utöver vår tillförlitlighet i leveranser och i drift av bussarna, är anledningen till att vi fått detta kontrakt, säger Martin Larose, chef för Nova Bus.

Med de senaste beställningarna från MTA till Volvo Bussars dotterbolag kommer det finnas ca 2 100 bussar i New York som antingen är Nova Bus eller Prevost. De första hybridbussarna kommer att levereras i maj 2020 och resten av leveranserna kommer att börja i december 2020 och slutföras under 2021.